Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Оцініть, наскільки зручною є навігація по сайту?
Total 7 common:people_all_forms
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 19 common:people_all_forms

Результати виховної роботи 2 клас

Date: 6 червня 2022 о 17:46
74 view

Про організацію освітнього процесу з учнями 2 класу

Клепачівської гімназії  у 2021– 2022 н.р.

 

    У 2 навчається 10 учнів, з них – 3 дівчинки та 7 хлопчиків.

Навчання побудоване на засадах “Нової української школи”.  У центрі роботи стоїть дитина. Один із пріоритетів–навчання, яке приносить дітям задоволення.  Дитина має почуватись у школі вільно.

  Особливістю Нової української школи є організація нового освітнього простору. У класі створено навчальні центри (зони): центр відкриттів, центр новин, центр матеріалів, комунікативний центр, центр тиші, центр вчителя, тематичний центр. Освітнє середовище, звісно, виглядає по-іншому, оскільки при плануванні освітнього простору я враховувала розміри класної кімнати, кількість учнів, наявність технічних засобів та дидактичного матеріалу.

1. У класі достатня кількість стільців та столів, усім дітям зручно сидіти.

2. Класна кімната облаштована таким чином, щоб учитель міг одночасно бачити всіх учнів, які працюють у групах або всім класом.

3. Матеріали та дитячі роботи розміщенні на рівні, зручному для дітей.

4. У класі є місце, де діти зберігають особисті речі.

5. На стінах кімнати розміщені наочні матеріали, присвячені темам, які вивчаються.

6. Матеріали логічно згруповані й розміщені у відповідних місцях кімнати, а також підписані.

7. Меблі та обладнання в класі розташовані таким чином, щоб дітям були зручно і безпечно пересуватись.

Навчальні осередки допомагають створити певну систему, що заощаджують час і підтримують порядок у класі з першого ж дня.

    Щодня навчання розпочинається із ранкової зустрічі, де учні діляться своїми враженнями, настроєм, щоденними новинами. Це дуже важливий елемент, спрямований на розвиток співпраці, емоційного інтелекту і вміння працювати в команді.

   Ранкова зустріч – це запланована, структурована зустріч, яка займає важливе місце в повсякденному розкладі діяльності класу, де панує атмосфера піклування та відповідальності. Особливу роль ранкової зустрічі в житті дітей присвячую 10–15 хвилин на початку дня, аби створити позитивну атмосферу в учнівському колективі на весь навчальний день у школі.

   Рутини–це необхідні й передбачувані щоденні задачі, які супроводжують навчально-виховний процес.

Рутини доповнюють правила і вивільняють час для навчання. Кожен клас може мати багато різних рутин, їх вибір залежить від вчителя.

Усі рутини можна поділити на: рутини переміщення, рутини уроку і загальні рутини.

Ще мені подобається коло вибору– як діяти в конфліктній ситуації, як уникнути конфлікту.

Лепбук–інтерактивна багато функціональна рукотворна книжка.

Лепбукми робили про зимові свята, місяці, прикмети, правила поведінки….

На плакаті видрукувані правила поведінки: їх на початку року складали самі діти.

Дієвою є «Стіна слів», розміщенна біля дошки. Вона необхідна для того, щоб нові слова, значення та правопис яких діти не знають, були перед їхніми очима.

    Вітання, цікаве подання матеріалу, групова робота, ігри та завдання розвивального характеру, диференційований підхід до кожного учня допомагають згуртувати дитячий колектив, сприяють розвитку навичок спілкування, логічного мислення молодших школярів, їхньої творчої уяви, самостійності.

Кожен тиждень у пілотних класах– тематичний.

Більшість уроків у нас інтегровані. Це означає, що одну тему діти вивчають з перспективи різних предметів. (Наприклад, “Я досліджую світ”, «Мистецтво»). Також діти вчаться використовувати отримані знання на практиці. Так від “я знаю” переходять до “я вмію”.

    Під час навчальної діяльності у класі  використовую LEGO. Учні, виконуючи веселі завдання, тренують пам’ять, розвивають моторику і мислять творчо. Учням подобається вести „Щоденник вражень»,  

  Не менш цікаво проходять у класі свята, в яких кожен учень бере активну участь у прагненні прекрасного.

   Я дозволяю дітям помилятись. Лише так вони робитимуть висновки. Ми не ідеальні – діти також. Показую дітям, що я також можу помилитись.

Я прагну сформувати в учнів уміння робити висновки з власних помилок. Кожна відповідь дитини– гідна бути вислуханою. Завжди прошу пояснити свою думку або алгоритм підрахунку. Таким чином дитина самостійно ще раз проходить свій “шлях” і шукає більш точну відповідь. Це тривалий шлях – щоб учні всього класу ставились спокійно до “помилок” і сприймали їх як досвід, частину свого життя. Проханням підтримуємо дитину, яка проявляє ініціативу, – щоб подолати її страх зробити не так, як очікується. Це, звісно, вимагає додаткових зусиль, пошуку матеріалу, але для мене така робота більш орієнтована на результат. Я маю мету і можу рухатись до неї своїми методами, відпрацьовувати з учнями ті навички, яких їм бракує.

   У мене не має “методички” – я її сама створюю щодня.Вчитель відповідає за те, чого навчив своїх учнів, і має бути готовим до такої роботи й уникати “шаблонності”.

  Технічне забезпечення класу – ноутбук,  принтер, телевізор. Я практично не маю перешкод щодо виводу матеріалу чи то на екран, чи на папір. Користуюсь технікою  майже щодня і багато. Техніка допомагає продемонструвати моїм учням те, що ми не можемо побачити особисто, наприклад, пінгвінів. Але часто приношу в клас “живі” предмети: пісочний годинник, живі квіти…. Дітям більше подобається проводити досліди самостійно, ніж переглядати їх на екрані.

Не знаю, чи доречно говорити про результати роботи зараз. Попереду ще довгий шлях. Принципи моєї теперішньої роботи завжди були мені близькі– я багато часу приділяла розвитку особистості учнів.

 Але дітки, які навчаються за принципами “Нової української школи”,– зовсім інші. Вони щасливі від того, що стали учнями: із задоволенням ідуть щоранку до школи, легко комунікують один з одним та дорослими, що їх оточують у школі. Водночас сформованість навчальних навичок абсолютно не відстає від “загальноприйнятого”.

   Мій   клас– це єдиний організм, я намагаюсь зробити з нього міцну      спільнота, яка вміє та охоче працює разом.

Ставлю перед собою задачи продовжувати працювати за принципами НУШ  , впроваджувати компетенстнісне навчання , виховувати людяність, доброзичливість у своїх вихованцях.

    Вважаю, що люди, які вміють змінювати себе заради когось, завжди вміють надихати. Мене надихнули талановиті педагоги. Вірю, що будучи першопрохідцем НУШ у своєму навчальному закладі стати у пригоді.  Знаю, що на нас покладені великі надії, а я як вчитель усвідомлюю, що на мені відповідальність у два чи навіть у три рази більше. Зміни в освіті почнуться з мене, бо я свідомо розумію, змінюючи себе, я зможу змінити майбутнє держави. 

тавлю перед собою задачи продовжувати працювати за принципами НУШ  , впроваджувати компетенстнісне навчання .

За цей навчальний рік приймали участь та проводили виховні години за такими темами : «Ціннісне ставлення до себе, до сімї, родини, людей, природи, мистецтва до суспільства та держави», « Небезпечний вогонь», «Великі права маленької дитини», «Протидія боулінгу», «Мої обовязки», «Мова багатство народу», «Подорож до країни дружби», «Новорічна гра «Коза»», конкурс плакатів « Збережи ялинку», «зимова казка», конкурс – виставка малюнків « Ми і наші права», виховна година « На кого ти хочеш бути схожим?», виховна година « Україна. Історія. Сучасність», виховна година « Вчись володіти собою», операції – рейд « Чистий клас», виховна година «Воїни світла», «8 березня – міжнародний жіночий день», «Здоровий спосіб життя – запорука довголіття», уроки пам’яті, уроки мужності, гра- тренінги, Шевченківські дні, екскурсії екологічними стежками рідного краю, години спілкування, екскурсія в шкільний музей, заходи до дня матері, дня вишиванки, дня сонця, день космонавтики, весняна спартакіада, присвячена всесвітньому дню здоров’я, та інші.

Класний керівник   Демянчук А.В.

Comments:
Only authorized users can leave comments.