Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Оцініть, наскільки зручною є навігація по сайту?
Total 7 common:people_all_forms
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 19 common:people_all_forms

Результати виховної роботи 1 клас

Date: 5 червня 2022 о 20:36
75 views

 Аналіз навчально- виховної роботи  у  1 класі  за І півріччя 2021-2022н.р.

   За підсумками І навчального року 2021-2022н.р. в 1класі  НУШ, що навчається за  новим Державним стандартом , за Програмою Савченко О Я., клас успішно подолав перші  труднощі  адаптаційного періоду, почав діяти як цілісний колектив.  В класі навчається 8учнів, з них – 5 хлопчиків й 3 дівчат, не всі діти навчались в закладі освіти (Тимощук О,Задворний Р.Кузміч У) кожен має свої особливості, своєрідні риси характеру й темпераменту. Всі діти соціально адаптовані, вчаться  ладити між собою, розв’язувати конфлікти.      Перші тижні навчання в 1-му класі – важливий етап для створення в класній спільноті атмосфери прийняття, довіри, взаємозацікавленості, бажання слухати одне одного, висловлюватися. На цьому етапі закладаються основи для усної взаємодії учителя з учнями та учнів між собою. Саме тому багато уваги в перший місяць  навчального періоду 1 класу .приділяла знайомству, організації коротких розповідей про власні захоплення першокласників, їх улюблені ігри тощо.

         Було впроваджено методику проведення ранкових зустрічей, здійснювався інтегрований підхід до використання навчального матеріалу у межах теми, вчила  дітей працювати в парах, вільно спілкуватися. У класі створені необхідні осередки, розроблені правила, підготовлені та оновлюються стенди, укладені портфоліо учнів . Діти вільно спілкуються, обговорюють теми, які пропонує вчитель.

 Велику увагу звертала на згуртування учнів, формування спільноти. До 1 класу   активно запроваджувала інтегрований, діяльнісний підхід до навчання учнів, роботу в парах.  Визначено місце для зберігання дитячих матеріалів, упорядковується портфоліо учнів, заняття із цеглинками «Лего».

     Перший тиждень носив назву «Я школяр». Щодня учні   отримували знання про те, навіщо ходити до школи, що очікувати від шкільного життя, хто однокласники, як безпечно дістатися до школи й повернутися додому(проводився відкритий урок «Дбай про безпеку»,) що покласти у шкільний ранець.

     Другий тиждень носив назву «Мій/наш клас». Упродовж його проведення реалізовувалися проблемні питання: як знайти свою класну кімнату, як почуватися комфортно у класі.

    Тема третього тижня «Мої друзі». Вона допомогла   вирішенню питань, хто такі друзі, яким має бути друг, як знайти друзів, чому нам цікаво разом, як зберегти дружбу, як піклуватися по друзів – домашніх улюбленців.

     «Моє довкілля» - такою була  тема четвертого тижня. У ході роботи учні відповідали на питання, що мене оточує, які таємниці має шкільне подвір'я, які рослини ростуть на шкільному подвір'ї, кольори та звуки довкілля, які вони, як поводитись у довкіллі.   

   Основною метою виховної роботи  протягом 1 півріччя було: створення умов для самореалізації особистості відповідно до її здібностей, суспільних та  власних інтересів, створення  мікроклімату, який  сприяв би  творчому  розвитку  кожної дитини  й формуванню класного  колективу.

 

 Приділялась  достатня увага  національному та патріотичному  вихованню. Проводився тиждень : « Моя Батьківщина», дидактична гра «Ми українці», «Тепевізор», «Реклама України» « У дружбі наша сила», «Символи рідного краю» , зустріч з учасником АТО Тимощуком Сергієм Сергієвичем. Приймали  участь у шкільних заходах : », « Осіння ярмарка» «Святий Миколай до нас завітай», «Новий рік». Брали участь у виставці малюнків «Скоро новий рік», конкурс «Великодня писанка», створювали лепбук  «Осінь».

     Як класовод багато часу приділяю морально-етичному вихованню учнівського колективу, формуванню обов’язку,  відповідальності, культурної поведінки. Для реалізації всіх цілей і завдань, добирала такі виховні технології, як обговорення в  ранковому (підсумковому) колі, тренінги ( «Як стати класною спільнотою» ) вправа «Валіза чемності», ситуативно-рольова гра «Твоя безпека»  ігри й години спілкування : «У світі казки чарівної» , година милування;  «Чарівниця Осінь».

 Бесіди: «Ти – учень!», «Як себе поводити за столом », «Як безпечно переходити  вулицю» ,»Правила поведінки під час воєнного стану», « Увага,вибухонебезпечні предмети».

 Виставка малюнків та  поробок «Зимонька-зима», «Зимові свята», «Збираэмо Великодній кошик».

    З учнями був проведений відкритий виховний урок “Дбай про безпеку   на вулиці» , урок “Якого кольору добро”.

Акції  “Голуби миру”,”Запали свічку “ «  Діти проти війни».

Майстер -клас “Виготовляємо пальчиковий театр”,»Чарівний годинник».

”Юні дослідники-досліди з водою”, « Властивості льоду»,» Огород на підвіконні».

Участь “Всеукраїнському уроці доброти”,флешмоб “Мій друг чотирилапий”.

Виховна бесіда (онлайн) «Україна –це  Європа».

 На завершення навчання в школі  заповнила свідоцтва досягнень кожного учня. Відповідно до нього найкращий результат продемонструвала Слюсарчук Евеліна , прогрес у навчанні продемонстрували такі учні: ,Тимощук Олександр,Бойко Дмитро,Ярмолюк Андрій,Вознюк Валерія  виявляють інтерес до навчання, активно працюють на уроці, виявляють самостійність у роботі,  ставлять запитання про нове незрозуміле … Учні Антонюк Р,Мартинюк І та Кузміч У. ще потребують допомоги вчителя   . 

  В становленні та розвитку учнів спираюсь на допомогу батьків. Робота з ними  включала в себе індивідуальні бесіди, консультації, класні батьківські збори, залучення батьків до участі в класних заходах. Постійно відбувається співпраця з родинами, адже з допомогою батьків діти  виконують творчі завдання. Таким чином, можна досягти гармонійного розвитку особистості. Завдяки співпраці  з батьками у більшості дітей  підвищився  рівень сформованості моральних,  естетичних та інших якостей.

   Діти, які навчаються за принципами “Нової української школи”,  із задоволенням ідуть щоранку до школи, легко комунікують один з одним та дорослими, що їх оточують у школі. Разом з тим, всі навчальні навички зовсім не відстають від «загальноприйнятого» рівня. Такий клас – це  спільнота, яка вміє й хоче працює разом.

     Аналізнавчально- виховної роботи у відповідності з метою та завданнями показує, що проведена робота сприяла згуртуванню класу, створенню умов для розвитку творчих здібностей  дітей,  адаптації  учнів в класі , вдалому процесу формування навичок самооцінки та оцінки  роботи однокасників.

                                                                                   Вчитель 1 кла Степанюк  Л. С.

Comments:
Only authorized users can leave comments.